Mat og vin

FellesReiser

Turoperatør for kulturelle opplevelser

Mat og vin

  • Frankrike
  • Italia
  • Spania
  • Tyskland
  • Portugal

Skottland

På den skotske øya Islay er det syv destillerier.

Flere grunner for en reise til Skottland

  • Whisky
  • Golf
  • Edinburgh Tattoo
  • Loch Ness
  • Shetland & Orkenøyene
  • Glasgow
  • Shopping
  • Og mye mer......

Mat og vin

Mat og vinturer er kultur

 

Mat og vinturer er en spennende kombinasjon som gjør at man får mange hyggelige opplevelser i vakre omgivelser.

 

Mulighetene er mange og vi har gode kontakte i de ulike lands regioner. Sammen lager vi et program etter deres ønske om vin, regioner og regionens matkultur.

Skottland og whiskydestiller

Skotsk whisky

 

I Skottland i dag er det i underkant av 100 aktive destillerier som lager whisky. Dette er nesten en halvering fra 1960- årene, men representerer samtidig totalt 35 000 arbeidsplasser. Skotsk whisky destilleres vanligvis to ganger. Skotsk whisky er spesielt kjent for røyksmaken i whisky fra enkelte destillerier, selv om flertallet av maltwhiskyer ikke har røykpreg. Denne kommer av at kornet som brukes i produksjonen tørkes ved bruk av varmluft fra ovner hvor det brennes torv. Torvrøyken setter smak i kornet, som igjen gjenspeiles i smaken på whiskyen. Mest markant røyksmak er det i whiskyer fra øya Islay. Skotsk whisky lagres (nesten) alltid på eikefat som har vært brukt i alkoholproduksjon tidligere. Vanligvis er dette fat som har vært brukt til å lagre Bourbon eller Sherry, men de senere år er eksperimentering med andre typer fat f.eks vintønner blitt stadig mer vanlig.