Turoperatør for kulturelle opplevelser
På den skotske øya Islay er det syv destillerier.
Flere grunner for en reise til Skottland
Mat og vinturer er kultur
Mat og vinturer er en spennende kombinasjon som gjør at man får mange hyggelige opplevelser i vakre omgivelser.
Mulighetene er mange og vi har gode kontakte i de ulike lands regioner. Sammen lager vi et program etter deres ønske om vin, regioner og regionens matkultur.
I Skottland i dag er det i underkant av 100 aktive destillerier som lager whisky. Dette er nesten en halvering fra 1960- årene, men representerer samtidig totalt 35 000 arbeidsplasser. Skotsk whisky destilleres vanligvis to ganger. Skotsk whisky er spesielt kjent for røyksmaken i whisky fra enkelte destillerier, selv om flertallet av maltwhiskyer ikke har røykpreg. Denne kommer av at kornet som brukes i produksjonen tørkes ved bruk av varmluft fra ovner hvor det brennes torv. Torvrøyken setter smak i kornet, som igjen gjenspeiles i smaken på whiskyen. Mest markant røyksmak er det i whiskyer fra øya Islay. Skotsk whisky lagres (nesten) alltid på eikefat som har vært brukt i alkoholproduksjon tidligere. Vanligvis er dette fat som har vært brukt til å lagre Bourbon eller Sherry, men de senere år er eksperimentering med andre typer fat f.eks vintønner blitt stadig mer vanlig.